Svebølle

To unge fængslet efter vanvidskørsel i weekenden

Foto: Midt- og Vestsjællands Politi/politi.dk

En 60-årig kvinde omkom søndag i et frontalt sammenstød på Vestsjælland. Det er politiets opfattelse, at to unge mænd forud for ulykken havde aftalt at køre om kap.

Efter en dødsulykke på Skovvejen ved Svebølle søndag formiddag, blev to unge mænd på hhv 17 og 18 år mandag fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. 

”Vi vurderer, at de to unge mænd har aftalt en form for kapkørsel forud for dødsulykken og har derfor sigtet dem begge for uagtsomt manddrab, uagtsom legemesbeskadigelse og fareforvoldelse. Retten valgte i dag, at de begge skal sidde varetægtsfængslet i fire uger, og det sender et stærkt signal om det helt uacceptable i den form for vanvidskørsel”, siger anklagerfuldmægtig Josefine Minor Christensen i forbindelse med retsmødet. 

Ulykken skete søndag kl 11.38, hvor to biler stødte frontalt sammen. I den ene bil befandt sig en 69-årig mand fra Kalundborg som hårdt kvæstet blev fløjet med lægehelikopteren til behandling på sygehuset. I samme bil befandt sig en 60-årig kvinde, ligeledes fra Kalundborg. Hun afgik ved døden som følge af sine kvæstelser. 

I den modkørende personbil blev en 18-årig mand fra Jylland reddet ud og ligeledes kørt til behandling – dog ikke med alvorlige skader.

”Vores efterforskning af sagen, herunder afhøringerne af vidner, gav os oplysninger om, at den 18-årige forud for ulykken var set køre med høj hastighed og lave hasarderede overhalinger sammen med en anden personbil. Den videre efterforskning skal nu vise det præcise hændelsesforløb forud for ulykken. I den forbindelse hører vi fortsat gerne fra vidner til de to bilers kørsel”, siger vicepolitiinspektør Søren Danielsen. 

Den anden bil blev søndag eftermiddag standset af politiet på Køge Bugt Motorvejen, hvor den blev ført af en 17-årig ung mand fra Sydvestsjælland, som derfor blev anholdt til sagen.

Begge de biler, som den 17-årige og 18-årige kørte i, var natten til søndag blevet stjålet fra en adresse i Hvidovre, og de er derfor også begge sigtet for brugstyveri.

De to mænd valgte at tage betænkningstid i forhold til, om de vil kære fængslingen. For den 17-åriges vedkommende besluttede retten, at han, når der er plads, skal være frihedsberøvet på en sikret ungdomsinstitution. 

Kommentarer