112 og retsvæsen

To mænd sigtet for indbrud på efterskole i Høng

Foto: Kim Matthäi Leland.

Natten til mandag gjorde en patrulje et særligt syn, da de kørte på Høng Landevej i Høng omkring kl. 02.00 om natten.

To mænd kom kørende på to havetraktorer ud ad landevejen, og betjentene fandt optoget mistænkeligt, der midt om natten. Den ene fører af havetraktoren ville i første omgang ikke stoppe, men han indså nok, at han ikke kunne køre fra patruljen og standsede.

De to mænd på 34 og 41 år fra Kalundborg, der var ude at køre måneskinstur oplyste, at det var deres egne havetraktorer. Den forklaring måtte de længere ud på landet med, da de to mænd ikke kunne svare troværdigt for sig og var tidligere kendt for tyveri af køretøjer. Betjentene besluttede derfor at undersøge sagen nærmere og med god grund.

Det viste sig, at der havde været indbrud i en garage på Høng Efterskole dagen før, hvor der blandt andet var stjålet netop de to havetraktorer. Fra samme indbrud blev desuden stjålet to trailere, en kantskærer, en højtryksrenser, en kædesav og en rygsprøjte.

Politiet ransagede de to mistænktes adresser, hvor der ikke blev fundet yderligere koster fra indbruddet. De to mænd blev begge sigtet for at have begået indbruddet på efterskolen, hvilket de nægtede. Sagen blev vurderet, og anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille de to i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Sagen efterforskes fortsat, og de to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Kommentarer