112

Rambuktyveri igen i lampebutik

Kl. 03.03 slog lokale borgere alarm til politiet, idet der var et indbrud i gang i en lampeforretning, hvor en sort, større bil holdt parkeret på stedet. Gennem en knust rude kom en person løbende ud, som sammen med en anden herefter flygtede i køretøjet i høj fart i retning mod Kirke-Helsinge.

Politiet kørte til området for dels at lede efter flugtkøretøjet, dels undersøge omstændighederne ved indbruddet, som ud fra videoovervågningsmaterialet viste sig at være et rambuktyveri. En sort, større bil var blevet brugt til at knuse en forretningsrude, hvorefter to personer var kommet ind i forretningen, indtil røgkanonen gik i gang.

Politiet har i øjeblikket ikke oplysninger om eventuelt stjålne effekter, og eftersøgningen efter flugtkøretøjet i området gav umiddelbart heller ikke politiet yderligere spor at forfølge.

Ved gennemgang af videoovervågningsmaterialet kunne politiet konstatere, at det var samme køretøj, som var anvendt også ved indbruddet i samme forretning natten til den 14. september 2021. Endvidere kunne politiet også konstatere, at køretøjet var meldt stjålet fra Fyn den 14. september 2021.

Kl. 07.04 fik politiet en henvendelse fra en lokal mand, der på Falkensøvej, Gørlev Sj., var kørt forbi en brændende bil, hvorfor brandvæsnet og politiet blev alarmeret. Branden havde så godt fat i køretøjet, at det trods brandvæsnets indsats udbrændte. Ud fra en foreløbig undersøgelse, herunder det brændte køretøjs nummerplade, arbejder politiet ud fra en formodning om, at det udbrændte køretøj er den stjålne bil fra Fyn, og som har været anvendt til de to indbrud i lampeforretningen.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der har bemærket noget usædvanligt ved lampeforretningen i nat eller senere på Falkensøvej, hvor den brændende bil blev fundet kl. ca. 07.00. Oplysninger i sagen gives til politiet på tlf. 114.

Kommentarer