Foreningsnyt

Politiets varebilskontrol afdækker stor mængde fejl og mangler

Kontrol ved Karlslund Rasteplads.

Over halvdelen af de kontrollerede varebiler i to nylige kontroller havde fejl og mangler ved køretøjet, opdagede Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Ved to kontroller i hhv. Tåstrup og Greve i uge 10 kunne Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi konstatere, at mellem 60 og 88 procent af de standsede varebiler havde fejl og mangler. 

Det gav ikke kun store bødeforlæg til chaufførerne, men også anledning til, at flere varebilskontroller vil følge trop, siger vicepolitiinspektør Preben Moliin fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

”Vi foretog egentlig de to kontroller, efter vi havde haft en smule mere fokus på varebiler i en periode. Det fokus gav os dog tydelige indikationer på, at der faktisk var rigtig meget at komme efter på det område, og det blev i høj grad understreget på kontrollerne,” siger vicepolitiinspektør Preben Moliin, der er leder af hele færdselsafdelingen ved Midt- og Vestsjællands Politi. 

Den ene kontrol viste, at 88 procent af de kontrollerede køretøjer havde fejl og mangler. Af alle de kontrollerede varebiler blev der optaget rapport på 57 procent af dem, mens 31 procent fik en påtale og 12 procent havde orden i sagerne.

”Det er simpelthen for groft, at kun fem ud af 45 varebiler, svarende til 12 procent, havde styr på det hele. En varebil kan veje rigtig meget og være farlig og ødelæggende på vejene, hvis der ikke er styr på det hele. Derfor vil vi følge op med flere kontroller på det her område,” siger vicepolitiinspektøren. 

Ved anden kontrol var der fejl på 60 procent af de kontrollerede biler, og den hyppigste fejl på varebilerne var overlæs. 

Den samlede bødestørrelse bliver således: 

En måneds stikprøvekontroller: ikke under 160.000 kr. 

1. målrettede kontrol: ikke under 203.000 kr. 

2. målrettede kontrol: ikke under 253.000 kr. 

Samlet beløb: ikke under 616.000 kr.

Tungvognscenter Øst hører under Midt- og Vestsjællands Politi, men dækker hele Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm.

Kommentarer